hotspots-chiang-mai-travesol

Chiang Mai: 5 hotspots die je beslist moet bezoeken!

Een vakantie naar Azië is voor veel mensen een droom. Met een stijging van ruim zes procent in het aantal vakantieboekingen in 2018 kun je gerust stellen dat Nederlanders een reislustig volk zijn. Met name Aziatische bestemmingen zijn behoorlijk in trek. Waar het ruim tien jaar geleden nog een bijzonderheid was als je naar een land als Indonesië op vakantie ging, tegenwoordig is het al net zo gewoon als een vakantie naar Benidorm. Met name Thailand mag zich verheugen op een grote populariteit onder Nederlanders. Een van de favoriete steden in Thailand is Chiang Mai. De noordelijk gelegen stad is met name in trek bij backpackers.

Het mystieke karakter van Chiang Mai

Thailand oefent een bijzondere aantrekkingskracht uit op de gemiddelde vakantieganger. Het heeft nog altijd een zweem van mystiek over zich wat al voldoende is om weg te dromen naar de periode dat je ook echt vakantie kunt vieren. De eeuwenoude tempels, de al net zo oude cultuur, de vriendelijke bevolking en ook de Aziatische keuken zijn absolute pluspunten. Alles wat je kunt koppelen aan Thailand zie je terug in Chiang Mai. Staat deze stad al hoog op je to-do lijst dan mag je de volgende hotspots in ieder geval niet missen.

Vegan Heaven

Wellicht ben je geneigd om bij een goede Thaise maaltijd direct te denken aan een subtiel gesneden stukje vlees, noodles en verse, knapperige groenten. Vergeet even het vlees want de Thaise keuken bestaat uit meer dan dat. In Vegan Heaven draait alles om de innerlijke mens en er komt geen enkel stuk vlees aan te pas. Wees dus even ‘open minded’ en geniet van een stukje culinaire cultuur om je vingers bij af te likken.

Clay Studio Coffee

Je zult er even naar moeten zoeken, maar als je Clay Studio Coffee hebt gevonden, wil je niet meer weg. Dit kleine café is een waar paradijs voor de liefhebber van authentieke koffie, sapjes en originele gerechten. Om het nog leuker te maken om dit pareltje zelf te ontdekken vertellen we je alvast dat het is gevestigd in de beroemde Terracotta Arts Garden. Waarschijnlijk de meest perfecte plek om helemaal tot rust te komen.

chiang-mai-travesol

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!

Ugo Restaurant & Thai Craft Beer Bar

Als je even geen trek hebt in koffie of een van de vele gezonde sapje zou je eigenlijk een bezoek moeten brengen aan Ugo Restaurant & Thai Craft Beer Bar. Bij Ugo ben je op het juiste adres voor het beste bier van heel Thailand. Althans, dat zeggen de locals. Je kan hier overigens ook goed terecht voor een lekkere, authentieke Khao Soi.. Een nadeel, het iets duurder dan de gewone foodstands, maar de ervaring is onbetaalbaar.

Pulcinella Da Stefano

Om pizza te eten hoef je natuurlijk niet naar Thailand te gaan, bovendien is een pizzeria waarschijnlijk het laatste wat je verwachten aan te treffen. De verrassing zal dan ook enorm groot zijn als je plotseling oog in oog staan met een heus pizza restaurant. Doe jezelf een groot plezier en kies voor een echte pizza night. Grote kans dat je jaren later het er nog over zult hebben.

chiang-mai-thailand-travesol

Lees ook: Vakantie Malta: dit zijn de mooiste plekjes van het land!

SS1254372 Cafe

Het is niet direct een naam die veel kreten van herkenning zal oproepen, maar het is een bezoek meer dan waard. Mijnheer Hern, een van Thailand’s meest succesvolle kunstenaars is verantwoordelijk voor het bijna futuristisch aandoende ontwerp. De opvallende details zoals de grote ronde ramen zorgen voor een grote herkenbaarheid en geven het gebouw een unieke uitstraling. Naast het feit dat het een van de beroemdste cafés van de stad is, is het ook een kunstgalerie, bij een bezoek aan het café sla je dus twee vliegen in één klap. Alles aan deze locatie is uniek, van de inrichting tot de gerechten op de kaart. Onze tip: sta voor één keer vroeg op en geniet van wentelteefjes met banaan als ontbijt. Het is een bijzondere ervaring om eetbare bloemen aan te treffen op je bord. Liever iets anders? Overweeg dan een van de vele bagels met een grote variatie aan sublieme toppings.

Wat is jouw favoriete spot van Chiang Mai? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons