zakenreis-wat-in-te-pakken-travesol

Op zakenreis: wat neem je allemaal mee?

Door het coronavirus is het aantal reizen in 2020 en de eerste helft van 2021 enorm teruggelopen. De verwachting is dat dit door de vaccinatiecampagne echter snel gaat veranderen. Mensen zullen weer op vakantie gaan en ook het aantal zakenreizen zal vermoedelijk weer snel gaan toenemen. Het zal misschien weer wennen zijn om op zakenreis te gaan en daarom vertellen wij je op deze pagina wat je allemaal mee moet nemen op zakenreis. 

1. Zakelijke benodigdheden

Een zakenreis is in de eerste plaats natuurlijk bedoeld voor zakelijke doeleinden. Zorg dan ook dat je jouw laptop, werktelefoon en andere benodigdheden voor je zakenreis als eerste inpakt. Als je naar een netwerkbijeenkomst gaat is het ook aan te raden om visitekaartjes op je paklijst te zetten. Hoewel veel anno 2021 online gebeurd, zijn visitekaartjes een absolute must op een zakenreis. Deze kun je uitdelen zodat je makkelijk in contact komt met mensen die je op zakenreis hebt gesproken. visitekaartjes maken doe je eenvoudig online en je hebt ze binnen no-time binnen, op tijd om in te pakken!

2. Belangrijke documenten

Er zijn een hoop ‘zaken’ waar je bij elke reis aan moet denken. Deze 7 dingen moet je checken voordat je op reis gaat en kun je dus ook voor een zakenreis beter even doornemen.  Maak een checklist en zorg dat je bijvoorbeeld vervoer, parkeren  en iemand om op je huis te passen ruim van te voren regelt.  Maar ook je paspoort meenemen en reisverzekering in orde maken, staan natuurlijk op dit lijstje. Wanneer je weet dat dit allemaal is geregeld zorg het dat je rustig op (zaken) reis kunt gaan.

3. De juiste kleding

Wanneer je op vakantie gaat zul je waarschijnlijk vaak comfortabele kleding meenemen. Denk bijvoorbeeld aan korte broeken en shirts waarin je heerlijk van de zon kunt genieten. Een zakenreis is natuurlijk heel iets anders en dit zorgt ervoor dat je ook hele andere kleding in je koffer zult stoppen. Pakken, overhemden of andere nette kleding zijn vaak onmisbaar op zakenreis maar zijn nog niet zo makkelijk netjes mee te nemen. Een pak inpakken in je koffer hoeft echter niet zo moeilijk te zijn als het lijkt. Ook overhemden kreukvrij uit de koffer halen is met een goede voorbereiding zeker niet onmogelijk. Het zijn wel belangrijke zaken om van te voren over na te denken omdat je tijdens je zakenreis natuurlijk niet onverzorgd op je meetings wilt verschijnen.

4. Envelop en schrijfgerei

Veel mensen zeggen goede ideeën op te doen tijdens het douchen. Een andere veel voorkomende gelegenheid waarop frisse en vernieuwende ideeën naar boven komen is echter tijdens het reizen. Omdat je uit je vertrouwde omgeving bent maar wel over werk gerelateerde zaken nadenkt kan je tijdens de zakenreis zomaar mooie inzichten krijgen. Met een notitieblok en schrijfgerei ben je altijd voorbereid om de beste ideeën uit te schrijven. Een andere, wellicht wat onverwachte tip, is het meenemen van een envelop. Tijdens een zakenreis doe je allerhande uitgaven die je uiteindelijk mag declareren. Door een envelop mee te nemen waarin je alle bonnetjes kunt bewaren zorg je dat je niets kwijtraakt. 

5. Boek of serie

Hoewel een zakenreis natuurlijk grotendeels om werk draait is het ook belangrijk om tijdens de reis te ontspannen. Zorg dus dat je een leuk boek meeneemt of een leuke serie hebt gedownload om tijdens de vrij uurtjes ook wat leuks te kunnen doen. 

Zeen Social Icons