scooter-bali-travesol

Scooter huren op vakantie: dit zijn de do’s & don’ts!

Een scooter huren op vakantie is natuurlijk hartstikke leuk. Met name in landen als Griekenland, Spanje, Thailand of Indonesië is dit razend populair. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je dit op een veilige manier doet. Welke dingen kun je het beste niet doen en wat is the way to go

Scooter huren op vakantie

Op de scooter een vakantiebestemming ontdekken is een unieke ervaring. Wij Nederlanders zijn echte fietsers, maar in het buitenland kun je vaak niet ontspannen op je oma fiets rondrijden. Er zijn geen speciale fietspaden en het verkeer is er vaak hectischer dan in Nederland. Het huren van een scooter op vakantie is een betere optie. Dit is echter niet zonder risico’s. Wij hebben de do’s & don’ts op een rijtje gezet!

Verzekerd?

Je hebt waarschijnlijk een reisverzekering afgesloten voordat je op reis gaat. Daarnaast hebben de meeste mensen een aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer je een scooter huurt, zul je een aanvullende verzekering moeten afsluiten. In geval van schade ben je met bovenstaande verzekeringen namelijk niet gedekt. Huur dus alleen een scooter die je ook bij het verhuurbedrijf kunt verzekeren. Lees ook altijd de kleine lettertjes van het contract. Soms heb je bijvoorbeeld een heel hoog eigen risico of zijn sommige schades niet gedekt.

scooter-op-vakantie-huren-travesol

Lees ook: Pho Quoc Vietnam: magische bestemming!

Bescherm jezelf

Je ziet ze vaak rondrijden in bijvoorbeeld Thailand: toeristen op de scooter zonder helm, met ontbloot bovenlijf en een korte broek. Dit is natuurlijk niet verstandig. Draag dus altijd voldoende beschermende kleding en een helm. Overigens is het dragen van een helm in de meeste landen ook een verplichting, dus op deze manier voorkom je ook een boete. 

Heb je het juiste rijbewijs?

In de meeste landen heb je voor het huren van een scooter een rijbewijs nodig. Allereerst is het belangrijk om te weten of jouw rijbewijs geldig is op de vakantiebestemming. Dit kun je via deze website eenvoudig controleren. Ten tweede zijn er ook scooters waar je een motorrijbewijs voor moet hebben, meestal zijn die scooters van boven de 110cc. Veel verhuurbedrijven melden dit echter niet. Hier moet je dus zelf goed op letten!

Rij voorzichtig en geniet!

Kortom, het huren van een scooter op vakantie is een echte aanrader. Op deze manier ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid op vakantie. Je kunt gaan en staan waar je wilt terwijl je optimaal kunt genieten van de omgeving. Let wel op dat je jezelf goed beschermt, je met het juiste rijbewijs rondrijdt en de scooter verzekerd is!

Zeen Social Icons