warmste plekken europa

Dit zijn de 6 warmste plekken van Europa!

Wij Nederlanders hebben normaal gesproken niet al te veel geluk met het weer en de temperatuur. Dat is ook de grootste reden waarom we in de zomer altijd op zoek gaan naar zonnige en warme bestemmingen. En daarvoor hoef je echt niet verder te kijken dan Europa. De plekken die je in het volgende lijstje kunt vinden garanderen je een zomer vol heerlijke temperaturen. Ideaal om even te ontsnappen aan het oer-Hollandse weer.

1| Cordoba

Cordoba ligt midden in Andalusië. Deze regio in Zuid-Spanje staat bekend om zijn hoge temperaturen. Het is mede om deze reden dat de sinaasappels zo goed gedijen in de regio rondom Cordoba. Met ruim 320.000 inwoners is Cordoba niet een van de grootste steden van Spanje, maar er is wel genoeg te beleven. Met een gemiddelde maximumtemperatuur van ruim 36 graden in juli past deze stad met recht in dit lijstje. Het fijne aan deze stad is het feit dat het in de nacht bijna altijd lekker afkoelt. Er is genoeg te beleven in Cordoba, wat mede te maken heeft met de rijke historie van de stad. In de 10eeeuw was het de op één na grootste stad van de wereld, en was het de hoofdstad van het kalifaat Cordoba. Hierdoor is het oude centrum van de stad prachtig.

warmste plekken europa 7

2| Rhodos

Rhodos is een van de bekendste en populairste eilanden van Griekenland. Rhodos ligt vlakbij Turkije en is daardoor een van de meest oostelijk liggende Griekse eilanden. Er wonen rond de 120.000 mensen op Rhodos. De gemiddelde maximumtemperatuur komt in de maanden juni, juli en augustus makkelijk tot de 30 graden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de weersverwachtingen tijdens je zomerse vakantie. Bruin worden gaat je wel lukken! Doordat het eiland vaak wisselde tussen Turkse en Griekse soevereiniteit vind je veel cultureel hoogwaardige bezienswaardigheden op het eiland. Vooral in de hoofdstad van het eiland, Rhodos-stad is genoeg te zien.

warmste plekken europa 6

Lees ook: Dit zijn de 5 zonnigste vakantiebestemmingen in de winter!

3| Fuerteventura

Sowieso zijn alle Canarische eilanden erg goede bestemmingen voor de reiziger met een voorliefde voor zon en warmte. Fuerteventura is het meest zonnige eilanden van allemaal, en daarom verdient dit eiland een plekje in deze lijst. Qua grootte moet het eiland alleen Tenerife voor laten gaan. Het is een vulkanisch eiland, en dat zie je terug in het landschap. Veel onherbergzame gebieden waar weinig groeit. Dit komt ook door de extreme droogte op het eiland. Je kunt er prachtige tochten maken en lekker genieten aan het strand. Voor ieder wat wils op dit warme eiland.

warmste plekken europa 5

4| Malta

Dit Zuid-Europese eiland ligt tussen Italië en Tunesië in, waardoor je snapt dat deze plek zijn opwachting maakt in dit lijstje. De hoofdstad van Malta is Valletta, en de kans dat je aankomt met het vliegtuig vlakbij deze stad is groot. Er is veel te beleven in deze plaats. Dit heeft vooral te maken met de verschillende culturen die samenkomen op het eiland. Zowel Afrikaanse als Europese invloeden zijn zichtbaar, en dat is dus ook zo in Valletta. Naast cultuur snuiven in deze, of een van de andere plaatsen op het eiland kun je natuurlijk ook gewoon genieten van het weer. Het is namelijk elke zomer weer prima vertoeven op Malta. Het wordt regelmatig rond de 40 graden op het eiland. Je kunt dus lekker liggen aan het strand en zwemmen in de Middellandse Zee.

warmste plekken europa 4

Lees ook: Surfen in Marokko: 3 hotspots!

5| De Algarve

De Algarve is een gebied in het zuiden van Portugal. Je vindt er populaire plaatsen als Albufeira, Faro en Carvoeiro. Zuid Portugal ligt natuurlijk relatief dichtbij Afrika, en dus je zal niet worden teleurgesteld door het weer in de zomer. De gemiddelde maximumtemperatuur komt in de zomer niet onder de 30 graden, en de temperatuur van het water is ongeveer 22 graden. Een prima plek om te genieten van je zon – en strandvakantie dus!

warmste plekken europa 2

Lees ook: Madeira, een prachtig eiland om aan de winter te ontsnappen!

6| Cefalù

Natuurlijk moet er ook zeker een Italiaanse plek terugkomen in deze lijst, aangezien het nog steeds een van de populairste zomerbestemmingen is voor Nederlanders. Cefalù ligt aan de noordkant van Sicilië, het eiland aan de onderkant van Italië. De gemiddelde maximumtemperatuur in Cefalù ligt in de maanden juli en augustus net onder de 30 graden. De temperatuur van de zee is relatief hoog, doordat Cefalù in een baai ligt. Hij kan zelfs tot boven de 25 graden komen. Echt ‘afkoelen’ kun je het dus niet noemen als je een duik neemt in de zee!

warmste plekken europa 3

Heb jij een van deze plekken weleens bezocht? Zo ja, laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons