turkse-riviera-travesol

Dit zijn de mooiste badplaatsen aan de Turkse Riviera!

Natuurlijk is het heerlijk om naar Turkije op vakantie te gaan. Je bent dan ook niet de enige, jaarlijks reizen zo’n 400.000 Nederlanders af naar Turkije. Dat blijkt uit het onderzoek van NBTC-NIPO Research onder ruim 11.000 Nederlanders met vakantieplannen. Nu biedt Turkije van oudsher een grote keuze aan vakantiebestemmingen. Met een oppervlakte van ruim 780.000 vierkante kilometer is er voldoende keus voor een geweldige vakantie. Een van de meest geliefde vakantiestreken in Turkije is de kustregio, ofwel, de Turkse Riviera.

De vier leukste badplaatsen aan de Turkse Riviera

De Turkse Riviera loopt ruim genomen, van Marmaris-Antalya tot voorbij Alanya. Dat is een langgerekt gebied met tal van interessante plaatsen die niet alleen de moeite waard zijn vanwege hun geografische ligging. Ook in historisch opzicht zijn veel plaatsen in deze regio een bezoek meer dan waard. We hebben de vier meest interessante plaatsen voor je opgezocht en vertellen je graag waarom je juist in 2019 deze regio zou moeten bezoeken.

1. Perge

Perge is een van de meest tot de verbeelding sprekende steden aan de Turkse kust. De stad werd rond 1000 jaar voor Christus gesticht en is sindsdien in omvang toegenomen. Vandaag de dag is een bezoek uit Perge meer dan interessant vanwege de historische waarde. Zo kun je de resten van een Romeins theater bezichtigen, een badhuis bezoeken en de tempel van Artemis aanschouwen.

2. Antalya (oude binnenstad)

Als je het hebt over een vakantie in Turkije dan zal de naam Antalya snel vallen. De stad is al jaren een populaire trekpleister met een onweerstaanbare aantrekkingskracht op tal van toeristen. Het mooie strand en het lekkere eten zijn natuurlijk een pluspunt voor menig toerist, maar de stad heeft meer te bieden. Het fraaie stadscentrum herbergt namelijk tal van historische schatten die je in de eerste instantie over het hoofd zou zien. Zonde dus! Unieke monumenten als de poort van Hadrianus, de prachtige Yivli Minare Moskee en de toren Hıdırlık Kulesi laten zien hoe mooi de stad werkelijk is. Wil je in de avonduren even helemaal tot rust komen, bezoek dan het beroemde en groene Karaalioğlu Park. 

antalya-turkije-travesol

Lees ook: E-visum voor Turkije aanvragen: tips & tricks!

3. Aspendos

Net als de Turkse stad Perge, herbergt Aspendos nog een grotere schat aan historische gebouwen. Hier werd in de tweede eeuw eveneens een Romeins theater gebouwd. Niets bijzonders zou je zeggen, maar het bood plek aan ruim 20.000 toeschouwers, voor die tijd een enorm aantal en het geeft een goede indruk hoe groot Aspendos toen al was. Andere interessante objecten zijn onder andere de resten van een basilica, een aquaduct, watertorens, een marktplein en een fontein. Het oude theater is nog steeds in gebruik en is jaarlijks het decor van het ‘Aspendos International Opera and Ballet Festival’.

turkse-badplaats-travesol

Lees ook: Dit zijn de 6 warmste plekken van Europa!

4. Myra

Myra bestaat niet meer als zodanig, maar heet nu Demre. Eerlijkheidshalve klopt ook dat niet helemaal. Demre heeft namelijk de functie van Myra overgenomen. Het echte Myra is nu een klein dorp bij Bucak tussen Finike (25 km) en Kas (48 km), ten zuidwesten van Antalya. Daar is in feite weinig te beleven en dus is Demre een stuk interessanter. Wij kennen Myra uiteraard nog als de woonplaats van Sinterklaas, hij was immers de bischop van Myra. En dat maakt de plaats Demre weer super interessant, hier vinden we namelijk de restanten van wat ooit de basiliek van Nicolaas was ‘Aya Nicola Kilisesi’. Hier vinden we aan de voorzijde nog wel een monument ter nagedachtenis aan de kindervriend van Turkse komaf.

turkse-riviera-myra-travesol

Ben jij weleens in Turkije geweest? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons