taiwan-berg-travesol

Zomervakantie 2019: 5 hippe bestemmingen!

We kennen allemaal het bekende dilemma als de eerste vakantieplannen voor de zomervakantie worden gemaakt. Waar gaan we naar toe en hoe voorkom je dat je wordt opgeslokt door het massatoerisme. Je zit er immers niet op te wachten om tijdens je vakantie plotseling oog in oog te staan met je buurman of buurvrouw. Gelukkig zijn er nog tal van bestemmingen die niet alleen de moeite waard zijn, maar die stuk voor stuk nog een authentieke sfeer uitademen. Daar hoef je overigens niet ver voor te reizen, ook in Europa zijn dergelijke pareltjes nog te vinden!

Zomervakantie 2019

We zitten alweer in juni en dat betekent dat de zomervakantie 2019 aardig dichtbij komt. Nog even de laatste loodjes op werk of op school en dan kunnen we weer op vakantie. Heb jij je zomervakantie nog niet geboekt? En ben je opzoek naar een hippe, alternatieve bestemming? Wij hebben 5 hippe bestemmingen voor de zomervakantie op een rijtje gezet!

zomervakantie-2019-travesol

Lees ook: Dit zijn de 6 mooiste tropische eilanden ter wereld!

1| Andorra La Vella, Andorra

Andorra is natuurlijk een van Europa’s meest bekende belastingparadijzen, maar het is ook een unieke gelegenheid om een bijzonder stukje Europa te zien. De stad Andorra bestaat uit twee delen waarvan je het zakelijke centrum logischerwijs links laat liggen. Het zuiden en het noorden van de stad bieden interessante aanknopingspunten om de geschiedenis van de stadsstaat te ontdekken.

Hier ga je naar toe als je jouw vakantie een stevig historisch tintje wilt geven. Andorra is eigenlijk al heel oud. Het staat al sinds 805 en is een overblijfsel van de bufferstaten die Karel de Grote creëerde in zijn strijd tegen de Moren (Moslims). Als dank voor de inzet kregen de bewoners een stuk grond wat het huidige Andorra vormt. Met de wetenschap in het achterhoofd is het niet vreemd dat je tijdens je ontdekkingstocht talloze gebouwen uit de 12eeeuw tegenkomt en vele kerken. Zo zijn de Sant Esteve kerk en de Sant Andreu kerk de stille getuigen van lang vervlogen tijden. Mocht dat niet indrukwekkend genoeg zijn, reis dan door de Casa de la Vall, loop over de middeleeuwse brug in de stad (Pont de la Margineda) en geniet van de bedrijvigheid op het stadsplein.

andorra-2019-travesol

2| Taiwan

Wil je graag ooit eens naar Azië op vakantie, maar kan je echt geen keuze maken, dan hebben we de ultieme vakantiebestemming: Taiwan. Dit land combineert alle aspecten die je met Azië zou verbinden. Chinese tradities gaan hand in hand met Westerse invloeden, kortom, Thailand is een land vol verrassingen.

Thailand is niet alleen charmant, maar is een melting pot op talloze gebieden. Indrukwekkende heuvels worden afgewisseld met diepe dalen en valleien. Kleine eilanden voor de kust wekken een mysterieuze indruk. Als je niet beter weet zou je denken dat je in een totaal andere wereld terecht bent gekomen. Ook al in het natuurlijk extreem uitdagend om de kleine steden en dorpen in het binnenland te ontdekken, de hoofdstad Taipe mag je zeker niet overslaan. De talloze avondmarkten, cafés en restaurants maken Taipe tot de coolste hoofdstad van heel Azië.

zomervakantie-taiwan-travesol

Lees ook: Chiang Mai: 5 hotspots die je moet bezoeken!

3| Shetland-eilanden, Schotland

Of Schotland interessant is al vakantieland kan je alleen beoordelen als je er bent geweest. Dat je een heleboel mist als je het overslaat is in ieder geval zeker. De Shetland-eilanden vormen een bijzondere streek. Allereerst van wege de locatie, ze liggen dichter bij Noorwegen dan bij Schotland. Met een totale oppervlakte van 1466 km² en 21.940 inwoners is het duidelijk dat je hier meer rustgevende plekken zult vinden dan in andere Europese landen.

Bij een eerste bezoek aan de eilanden groep valt één ding direct op: waar je ook komt, de Oude Noorse taal is hier nog springlevend. Van de bijzondere plaatsnamen tot het plaatselijke dialect. Dat die taal nog zo leeft onder bevolking is logisch, men is trots op de roots. Elk jaar wordt dan ook uitbundig het Up Helly Aa festival gevierd: levendige herinneringen aan het Vikingverleden van de eilanden staat dan centraal.

Een bezoek aan de Shetland Eilandenarchipel is een ervaring op zich. Bezoek de havenstad Lerwick, het historische Calloway met het mysterieuze kasteel en vergeet de ongerepte wilde natuur niet. Hier kun je urenlang ronddwalen zonder een enkele ziel tegen te komen. Ideaal voor een rustgevende zomervakantie!

schotland-zomervakantie-travesol

4| Medellín, Colombia

Ooit gedacht dat het goed zou komen met Colombia na vele jaren te zijn opgeofferd aan ‘the war on drugs’? Waarschijnlijk niet, maar het land maakt een complete opleving door. Voor de avontuurlijke tourist is het dan ook een uitgelezen kans om een uniek stukje Zuid-Amerika te ontdekken. Touristen worden met open armen ontvangen en het massatoerisme moet hier nog zijn intrede doen.

Het juk van Pablo Escobar is afgeworpen en de stad Medellin heeft een ware metamorfose ondergaan. Dat is ook duidelijk zichtbaar: alles lijkt zo nieuw dat je denkt dat het gisteren is geïnstalleerd. Er is een compleet nieuwe infrastructuur aangelegd, een optimaal functionerende metro en prachtige parken. Colombia is meer dan de moeite waard.

Uiteraard is Medellin niet de enige stad wat een bezoek waard is. Ook in Cali tref een ongekende schoonheid aan. Laat je verrassen door een deel van Zuid-Amerika wat je niet in de reclamefolders tegen zult komen en geniet van alles wat dit land zo uniek maakt. Bovenal, vergeet niet om een bezoek te brengen aan een van de vele bars in de grotere steden. Ben je van plan in augustus op vakantie te gaan, dan val je met de neus in de boter. In augustus wordt namelijk het beroemde bloemenfestival Feria de las Flores gehouden en staat garant voor een unieke ervaring.

medellin-colombia-travesol

Lees ook: Dit zijn de 4 mooiste plekken om te snorkelen!

5| Kakamega, Kenia

Kenia is al langer een hotspot voor toeristen, maar dat wil niet zeggen dat er niks bijzonders te ontdekken valt. In het noordwesten van Kenia ligt de plaats Kakamega. Het is een typisch Keniaanse plaats vol bedrijvigheid, maar met unieke bezienswaardigheden. De ‘Crying Stone’ is beroemd en berucht en is een belangrijk onderdeel van de Luhya stam in dit gebied. Volgens de legende heeft deze verzameling stenen ook een belangrijke rol gespeeld in diverse conflicten. Zo hebben naburige stammen in de tijd voor de kolonisatie getracht de stenen omver te werpen, men vermoedde namelijk dat de stenen verzameling de Luhya stam onoverwinnelijk maakte.

Om een indruk te geven van de onbekendheid van de bezienswaardigheid: jaarlijks bezoeken slechts 300 – 500 toeristen de ‘crying stone’. Vlakbij de stad Kakamega ligt ook het Kakamega National Forest, een van de vele nationale parken in Kenia, Het is een uitgekiende gelegenheid om een echte safari te ondernemen. Het park staat bekend om de grote diversiteit van primaten. Goede tip: boek een safari in de ochtenduren zodat je een werkelijk spectaculaire zonsopgang kunt zien.

Kakamega is niet alleen indrukwekkend vanwege de bezienswaardigheden, het biedt ook een uitstekende gelegenheid om dit deel van Oost-Afrika te ontdekken. Ben je van plan om hier een lange vakantie door te brengen, kies dan voor een ‘East-Africa Tourist Visa’. Op die manier kan je de drie landen van de ‘East-Africa Economic Community’ bezoeken zonder steeds opnieuw een visa te moeten kopen. Je kunt dan behalve Kenia, ook Rwanda en Oeganda bezoeken. Voor de avontuurlijke ingestelde reiziger is het zinvol om de reis van Kakamega naar Rwanda per bus af te leggen, voor 25 euro boek je al een retour ticket.

kenia-zomervakantie-travesol

Wat ga jij in de zomervakantie 2019 doen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Zeen Social Icons